Title

Sub-TitleGallerij

Sferen 2005 - 2014

Waar leven de mensen nadat ze tot het besef gekomen zijn dat ze op een kogel of globe wonen en die ontmetelijke ruimte tot hun huis moeten maken.

Volgens de Duitse filosoof Peter Sloterdijk is de mens een sferenbouwer. De wereld valt in schuimbellen uiteen. In de 23 bronzen daagt Ligtelijn ons uit ons na te denken over de plaats die we innemen.
De Sprong 2006

Een serie van 4 beelden in hout of brons. De bevroren sprong in het diepe niet terug te draaien in de tijd.
Transposition 2005

Een serie van 12 bronzen beelden ontstaan vanuit verschuivingen in cirkel, lijn, ovaal en kegel. De tijd en beweging staan hier centraal.
Abduction 1997 - 2004

Een serie van 8 beelden in hout of brons waarbij het onderzoek van de klassieke figuur Serpentinata centraal staat. Spiraal beweging in natuurlijke vormen, machinaal gedraaide kegels en handgemaakte vormen in onderling gevecht. Het leitmotief is de tijd.
White Ladies 2000

Een serie van 10 beelden in whitewash houten kegels, gebaseerd op de hofdames uit de Chinese Tang periode. De serpentinata zit verborgen in de opbouw van de naar boven en naar beneden gerichte figuren.
Barkassen 1991

Een serie van 8 beelden waarbij metalen sloepen glazen vanitas zeepbellen vervoeren. Het leitmotief is de tijd (homo bula).
Metaforen 1991

Een serie van 20 houten beelden ontstaan vanuit de ovaal. Metaforen van confrontaties en persoonlijke indrukken. De zintuigen zijn hier het leitmotief.
Reisschetsen 1990

Een serie van 17 beelden in kleur, ontstaan aan de hand van schetsen, gemaakt op reizen in Europa, AziŽ, Afrika en Amerika. Een zoektocht naar een internationale vormentaal. Spanning, tijd en ruimte zijn de leitmotieven.